Средно по 11 минути са отделили за одита на въпросните 100 обществени поръчки в системата на отбраната. Това изчисление направи Николай Ненчев, министър на отбраната в кабинета "Борисов-2".

Изявлението на бившия военен министър Ненчев дойде ден след като служебният министър и вицепремиер Стефан Янев констатира, че над 100 обществени поръчки ще бъдат дадени на прокуратурата, а одита в структурите на военното министерство продължавал.

Над 100 обществени поръчки за армията отиват в прокуратурата

Над 100 обществени поръчки за армията отиват в прокуратурата

Докладът за обществените поръчки е завършен и изпратен на прокуратурата

Ненчев коментира, че е изненадан от изнесената информация за въпросните 100 обществени поръчки, в които били открити нарушения. Той поясни, че това са всички обществени поръчки за цялата 2016-та година.

"Буди известни подозренията времето, за което е свършена тази работа. Аз неведнъж съм възлагал одитни проверки и съм очаквал да бъдат изготвени одитни доклади. Това отнема приблизително от два до три месеца само за една поръчка или едно дружество", коментира Ненчев.

Николай Ненчев се сдоби с второ обвинение

Николай Ненчев се сдоби с второ обвинение

Военният министър в оставка Ненчев и Цанов били нанесли щети за над 250 хил. лева

Той не скри, че за него е странно как в рамките на 10-11 дни са проверени повече от 100 обществени поръчки. "Това би означавало, че около 11 минути са отделили съответните експерти, което мен лично малко ме безпокои. Бих искал да заявя, че това изявление създава усещане в обществото за нещо нередно, усещане за едва ли не корупционни практики. Нещо, което категорично мога да заявя, че не отговоря на истината", обяви Ненчев.

Предадоха на съд военния министър Николай Ненчев

Предадоха на съд военния министър Николай Ненчев

Заради ремонта на МиГ-овете

Той увери, че се чувства спокоен за времето, в което е бил министър на отбраната и даде положителна оценка на всички, които работят в системата. Николай Ненчев недоумява как, ако става дума за нередности, бившият ресорен заместник-министър от неговия екип Десислава Йосифова, понастоящем, е част от кабинета и политическото ръководство на служебния министър.

"Тоест, ако положението изглежда чак толкова мрачно, как така и на какво основание ресорният заместник-министър е в неговия политически кабинет?", недоумява Ненчев.

Прокуратурата иска тежко наказание за Ненчев заради МиГ-овете

Прокуратурата иска тежко наказание за Ненчев заради МиГ-овете

Днес ще внесе обвинителния акт

Според земеделския лидер и бивш военен министър има персонална политическа атака срещу него. "Г-н Янев се опитва да ме атакува персонално политически, което е нарушение на основния закон и на принципа, чрез който служебното правителство да проведе честни и прозрачни избори. Г-н Янев е служебен вицепремиер на отбраната и малко ме безпокои факта, че служебният министър на отбраната отговаря за изборите, което ми навява лоши спомени от друго време", заяви Николай Ненчев.