Мажоритарният и пропорционален победител от листата на ГЕРБ за Добричка област Румен Иванов определи задачите си в новия парламент в първия ден след победата, съобщи БНР.

"Връщане на спрените пари от Еврофондовете за селското стопанство, особено за добруджанското земеделие, защото Добруджа храни всички българи, ограничаване до минимум на корупцията и в тази връзка създаване на общинска полиция", посочи Иванов.

Румен Иванов, който е бивш шеф на местната полиция и който не се срамува, че е бивше ченге, е категоричен, че и в областния град, и по селата, хората живеят в страх за живота си, имуществото си, животните и продукцията си.

Разбитите пътища в Добруджа отдавна тормозят всички, затова една от приоритетните задачи, ще е изграждане на европейска инфраструктура, обеща Иванов. Според него политическа чистка в чист вид няма да има. Но ще има търсене на отговорност, категоричен е Иванов. Той смята, че в момента администрацията не работи, освен това е и с раздут щат.

"Не може да има областни администрации с 5-6-заместник областни управители и измислени министерства с 7-8 зам.-министри. Затова ГЕРБ обмисля закриване на три министерства - на евроинтеграцията, защото там в момента само се краде, на държавната администрация и на извънредните ситуации, защото това е едно бедствие за България", аргументира се Р. Иванов.

Като бивше ченге той смята, че МВР се нуждае от структурни промени. Румен Петков сътвори ред глупости, Михаил Миков не можа да се оправи и в момента МВР също не работи, заключи Р. Иванов.

За да се спре с т.нар. изборен туризъм той обеща, че ГЕРБ ще изработи избирателен кодекс и ще лансира идеята за задължително гласуване.