Говорителят на френската асоциация "Заедно срещу смъртното наказание" Мишел Тоб е информирал премиера Станишев за намерението на асоциацията да проведе координирана кампания на всички организации, ангажирани с каузата на българските медицински сестри и палестинския лекар.

В края на март ще има мащабна среща на хора и организации, свързани с осъществяването на кампания в защита на задържаните българки и палестинския лекар. Тя ще цели създаването на секретариат, който да провежда ежедневната работа по кампанията, както в Европа, така и в страните от Съюза на арабския Магреб, съобщиха от Министерски съвет.

За каузата на българските медици в Либия трябва да се работи съвместно в една обща рамка. За това призова Мишел Тоб на среща в София с националния омбудсман Гиньо Ганев, с представители на инициативните комитети за освобождаването на българските медици в Либия и подкрепящи каузата общественици, политици, бизнесмени, творци и духовници, предаде БТА.

На срещата присъстваха представители на медийната инициатива "Не сте сами", сдружение "Препоръка 1726" и Гражданското сдружение за насърчаване на двустранните отношения с Либия.

Мишел Тоб каза още, че всички ангажирани с каузата, трябва да се обединят, за да бъде приет точен план за съвместни действия.