Вчерашният фарс продължава и днес. Това заяви лидерът на РЗС Яне Янев, след като в НС продължава дебатът дали да има анкетна комисия за имотното състояние на вътрешния министър Цветан Цветанов.

Янев обвини парламентарния шеф Цецка Цачева, че налага цензура и оказва натиск върху медиите, защото ГЕРБ не приеха днешното предложение на БСП дебатите да се предават директно по БНТ и БНР.

В крайна сметка:
Няма да има комисия за имотите на Цветанов
Още...

Министърът според Янев не е доказал доходите си. Цветан Цветанов се изплаши от анкетна комисия, категоричен бе лидерът на РЗС.

Каква е ролята на Цветан Цветанов в новите контрабандни канали, попита още Янев, както и това - каква част от парите си Цветан Цветанов е укрил от данъчните власти.

Лидерът на РЗС иска отговор каква е финансовата връзка между министъра и шефа на СОС Андрей Иванов и кой е ковчежникът в общата им каса.

Архитектурните планове на Ахмед Доган и Цветан Цветанов са скрити някъде извън ДНСК, заяви още Яне Янев, визирайки барбекютата в къщите на лидера на ДПС и министъра.

Всички в ГЕРБ сте комунист - ченге, комунист - ченге, това заяви от своя страна съпартиецът му Емил Василев.

Според Корнелия Нинова от БСП вчерашното изказване на министъра налага създаването на анкетна комисия. Тя посочи, че в началото на скандала министърът е посочил, че един от имотите си е купил, плащайки в брой. Вчера за същия имот министърът заявил, че е платено по банков път.

Според Нинова посочените от министъра доходи от над 300 000 лева никъде не са декларирани. Тя настоя да бъде изяснено кои фирми е консултирал силовият министър.

Нагло е министърът да идва вчера, да размахва пръст в стил "крадецът вика дръжте крадеца", посочи червената депутатка.

Защо не каза нищо за отношенията си с така наречения Октопод?, попита тя.

Изпитвате някаква особена форма на мазохизъм от отношението на Борисов и Цветанов към вас, с тези думи Нинова се обърна към колегите си от ГЕРБ, като припомни, че вчера министърът е заявил, че октоподът е в НС. Това се отнася за вас като част от парламента, коментира социалистката.

Атака ще предложи да се създаде комисия към НС, която да проучи имотното състояние на всички президенти, премиери и всички минали през властта в последните 20 години. Всеки, чийто имущество не отговаря на доходите му, да отговаря пред българския народ, предлагат още националистите. Занимаваме се с дребнави неща, категоричен бе Станислав Станилов от Атака.

Антон Кутев от БСП припомни, че при предишното правителство като коалиционен партньор НДСВ е създадена комисия за царските имоти. Червеният депутат настоя и ГЕРБ да приемат предложението за комисия "Цветанов".