Полина Карастоянова отвърна на удара на лидера на НФСБ Валери Симеонов, който поиска вчера изключването й от Парламентарната група на Патриотичния фронт (ПФ). Днес на брифинг в Народното събрание тя определи атаката срещу нея като повод да се оправдае ниският резултат на НФСБ на местния вот.

Народните представители, които са от гражданската квота във всяка парламентарна група, са ценни именно заради това, защото разширяват подкрепата на политическите партии, смята тя по повод своето участие в групата на ПФ.

Според нея агресивната политика и изразните й средства отблъснали избирателите от НФСБ. Карастоянова обясни, че ако пак има пак възможността да внесе промяната за акциза върху малките казани, пак щяла да го направи. Депутатката се обяви за изсветляване на сивия сектор. Решение на ПГ на ПФ било всеки депутат да гласува по съвест.

Карастоянова смята, че сериозният дебат в ПФ предстои и важните национални цели били по-важни от една конкретна ситуация. Депутатката обясни, че нямала зависимости от винопроизводители. Подкрепата й към текста, разгневил Валери Симеонов, била изцяло икономическа.