Тези скандали показват, че политическите лидери, които са замесени в тях, не са готови за отговорността, която им се дава.

Това заяви лидерът на Атака Волен Сидеров в ефира на БиТиВи в разговор за последните политически събития у нас.

Виждаме едни избори, в които партии отиват със скандали, отиват неподготвени, допълни още той. По думите му, политическите формации, които са заявили претенции да се вят на предстоящите избори, седмици преди вота все още не са показали своите политически програми.

Това не е ли парадокс, не е ли абсурдно 15 дни преди изборите да нямаш програма, попита лидерът на националистите.

Запитан защо в последно време е намалил своите публични изяви и се е абстрахирал именно от политическите скандали, той отговори, че това му решение в никакъв случай не е предизборна стратегия. Сидеров обясни, че той и неговите съпартийците предпочитат „живата връзка с хората". По негово мнение, ако човек, който е ангажиран с политика, е достатъчно уверен и сигурен в себе си, то той няма нужда от постоянното си афиширане в медиите.

Достатъчно шоупрограми текат в момента, сеирджиството стана основен елемент в политиката, допълни още Сидеров.

Запитан за коментар за последното социологическо проучване за изборите за национален парламент, той заяви, че разполага със сосбтвени данни, които са му предоставени от наблюдатели в чужбина.

Според тях разликата в подкрепата, която получават ГЕРБ и БСП е доста по-малка от тази, която сочи изследването на МБМД. Що се отнася до Атака, мнението е че няма как тя не бъде определящ фактор в следващото управление, допълни Сидеров. В тази връзка той коментира още, че бъдещото правителство трябва да се базира на антикорупционната схема.

Трябва да се заложи на едно обновление на политическите лица, на смяна на политическия елит, каза още той. По думите му това, което е от изключителна важност е след изборите да се действа с огромна бързина, за да има и бързи резултати.

Трябва да има преразглеждане на сделки, санкции за крадци, наказания за тези, които ни се подиграваха, коментира още Сидеров.

Запитан за възможен съюз между ГЕРБ, Атака и Ред, законност и справедливост, Сидеров отговори: „Възможно е, ако има волята за това и допълни - ако не започнат съобразяванията.

Лидерът на Атака коментира още, че известните му резерви към ГЕРБ се основават главно на тяхната липса на ясна позиция по някои важни въпроси. В този смисъл Сидеров даде пример с въпроса за  членството на Турция в ЕС, по който според него ГЕРБ няма категорично мнение.

Той коментира и столичното метро с въпроса  защо то  се строи от турски фирми. 

Нима няма български фирми, които могат да се заемат със строителството, попита още Сидеров. Той допълни, че е недопустимо турски работник, който работи в строежа на метрото, да получава 1 200 евро заплата, а един български учител 4 пъти по-малко.

В тази връзка лидерът на Атака за пореден път изтъкна една от основните цели на партията, ако участва в управлението на страната, а именно - ограничаването на подобни според него несправедливости.

Това не означава ненавист, ксенофобия, а защита на националния интерес, обясни Сидеров. Атака с разполага с такива хора, с честни хора, които са готови да работят за националната кауза, каза още той и добави - аз вярвам в българската интелигенция, в хората, които бяха изхвърлени зад борда - има ги и ние ще успеем да ги привлечем.