Премиерът Бойко Борисов заяви, че репликата му за кучетата и хората не е разбрана правилно.

Припомняме, в събота, докато се разхождаше из Созопол и се снимаше с гражданите, Борисов изпусна фразата, че неговите кучета са страхотни, но са също като българите - здраво трябва да се държат. Това министър-председателят заяви, след като се снима с лабрадора на една жена, която отвърна на похвалата му, че и неговите кучета били страхотни.

Понеже вече няма какво да правят и дори когато си говоря с някои хора и кучкари, те вървят след мен и се чудят каква глупост да измислят след това, заяви Борисов при откриването на новата канализационна мрежа в пернишкия квартал "Калкас."

 „Аз нищо не съм казал, не съм говорил с никой по никаква тема, за да ме цитира след това радио, телевизии или който и да било", допълни още той, цитиран от БНР.

Премиерът поясни, че българското овчарско куче е силно, смело, своенравно и трябва да се държи здраво, а въпросното куче на госпожата - лабрадор, било като агне - кротко.

С всеки си имам начин да си говоря. Ето и днес - попът предложил на кметицата Янакиева да ме направи почетен гражданин на Перник, заради нещата, които съм направил за града, заяви още той.

В момента има 1,3 милиарда лева, които до края на годината ще станат 1,8 милиарда лева, които различните български общини усвояват за екология, подчерта Борисов.

Според него освен река Искър вече и Струма няма да бъде замърсявана поради липса на канализация, което ще зарадва много рибари.

Всички, които живеят в този регион, досега ползваха само септични ями. Община Перник е дала 200 хиляди лева, а печели обект за 32 милиона лева, каза Борисов, което според него демонстрира на дело ползата на България от членството й в ЕС.

Премиерът посочи, че работата на Министерски съвет с всички кметове на общини, без значение на партийната им принадлежност и цвят, е новото, което екипът му е демонстрирал в България.

На откриването на новата канализация присъстваха още министърът на околната среда и водите Нона Караджова, председателят на НС Цецка Цачева и кметът на Перник Росица Янакиева.