Лидерът на НФСБ Валери Симеонов обяви ДПС и ДОСТ за протежета на турските разузнавателни служби.

В декларация от трибуната на парламента той изрази притеснението си, че турската държава подготвя мащабна и брутална намеса във вътрешните работи не само в България, но и на Балканите.

Патриотът остро критикува поведението на посланика ни в Турция Надежда Нейнски. Тя агитирала за масово гласуване в Турция.

До настоящия момент госпожа Нейнски, чийто работен ден преминавал между фитнеса и козметичния салон, е насочила цялата си дейност в подготовката на пълния брой секции и пълното съдействие на изселническите организации и на турските служби за осигуряване на максимален брой манипулирани гласове от Турция, оплака се Валери Симеонов.

Родните служби трябвало да се заинтересуват от тази дейност на Нейнски, както и от срещите на съпруга й с турския бизнес.

Главната задача на госпожа Нейнски е организирането на модно ревю в посолството ни в Анкара в седмицата между двата тура на президентските избори, заяви патриотът. Следващата й приоритетна задача била да организира и Вечер на тангото.
В посолството пък работели партийни кадри на ДПС.

Капката, която преляла чашата, била информацията, че чрез обяви, разлепени по улиците на турските градове, се заплашвали нашите изселници, че ще загубят българско гражданство, ако не гласуват на президентските избори. Предлагал им се организиран транспорт до посолството в Анкара.

Изборите в Турция ще бъдат опорочени, убеден е Валери Симеонов. Затова и патриотите искат да се предприемат решителни мерки.

От Патриотичния фронт искат секции в Турция да се разкриват само на територията на дипломатическите ни мисии. Секции извън тях щяло да означава манипулиране на вота.

Външно министерство трябвало остро да реагира на поведението на посланика на Турция у нас заради натиска върху нашите изселници. Надежда Нейнски веднага да бъде отзована, иска Валери Симеонов.

Позор и анатема на продажниците, изригна от трибуната той.