Финални преговори между ГЕРБ и ОП. След участие в конференция на КНСБ, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се върна в централата на партията.

Очаква се утре имената на министрите на следващия кабинет на Борисов да са ясни.

По план в четвъртък Борисов трябва да представи пред държавния глава Румен Радев състава на МС. Малко по-късно същия ден той трябва да бъде гласуван и в законодателния орган.

В 13.00 часа Обединените патриоти имат работна среща за правителството.

За Каракачанов няма спорни имена сред договорените министри

За Каракачанов няма спорни имена сред договорените министри

Право на министър-председателят е да обяви имената на министрите, когато намери за добре

Очаква се преговорите и с герберите да продължат. Медиите са завардили централата на ГЕРБ и входовете на законодателния орган.

Тече слух и за разговори в централата на НФСБ.

Припомянме, че цялата изминала седмица протече с преговори и единственото 100% ясно име в новото правителство, е това на премиерът Борисов.

Припомняме за отлив на поканени за министри. Бившият главсек на МВР Калин Георгиев отказал да оглави силовото ведомство. От министерски пост се отказал и шефът на ВМА професор Николай Петров, който е бил поканен за здравен министър. Да поеме МЗ е отказала и доктор Даниела Дариткова, която лидерът на ГЕРБ все не може да склони да стане министър.

Припомняме, че в съглашателство протичаха преговорите и бъдещият кабинет щял да работи като "добре смазан механизъм". И двете партии бяха лаконични в коментарите си. Категорични са, че тръгват към пълен мандат.

Също така преди седмица, Цветан Цветанов съобщи, че в началото на месец май ще има редовно правителство, а двете преговарящи страни са направили сериозни компромиси. Целта е икономически ръст 3,5% годишно, 1500 лв. средна заплата.

А Владислав Горанов коментира пред журналисти, че са предвидени механизми за назначаване и отзоваване на министри.

В крайна сметка, финалните разговори между бъдещите управляващи се очаква да се проведат в сградата на законодателния орган. Не е сигурно обаче, че някаква официална информация може да се очаква в рамките на днешния ден, тъй като лидерите на формациите не смятат да дават изявления поне до утре.