Обединените патриоти ще се срещат на политически съвет за състава на бъдещето правителство. Това заяви пред журналисти съпредседателят Красимир Каракачанов, който поздрави участниците в Осмия редовен конгрес на КНСБ.

Той посочи, че пресконференции няма да се дават и подчерта, че предварителната уговорка е до края на деня да има и една среща с ГЕРБ.

Право е обаче, по думите на Каракачанов, министър-председателят да обяви имената на министрите, когато намери за добре. Лидерът на ВМРО припомни, че това ще се направи утре, както Борисов е обявил.

На въпрос дали има яснота за конкретните имена в състава на кабинета, Каракачанов посочи, че за тези имена, които са предложени от ОП, има 120% яснота, но тези, които ще бъдат предложени от ГЕРБ са по-голямата част.

"Пак казвам приоритет и право на министър-председателят е да ги обяви най-вероятно утре", допълни отново Красимир Каракачанов и заяви, че яснота ще има, когато всичко стане официално.

По думите му няма спорни имена, но предстояло доизчистването им.

На въпрос дали той ще е новият военен министър, Каракачанов бе лаконичен - "Ще разберем."

За отношенията с КНСБ той коментира, че винаги са били в добри отношения със синдикатите. "Аз казах, това, че ВМРО и Обединените патриоти влизат в изпълнителната власт - не означава, че този диалог ще спре, напротив той трябва да се задълбочи, защото в КНСБ има много добра експертиза не само свързани със социалните права на гражданите, а и по темата с развитие на икономиката, енергетиката. Много неща сме ги дебатирали през тези 20 години с тях. Диалогът тук с КНСБ е задължителен и не само с КНСБ, а и с "Подкрепа" и с работодателските организации.

Според Каракачанов експертизата, която има в този сектор на обществото трябва да бъде ползвана по най-рационален начин".