Както са тръгнали ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, могат да счупят това управление, тъй като и без това скоро ще има избори, а защо не и парламентарните да са скоро. Това заяви по Нова телевизия изпълнителният директор на "Галъп Интернешънъл" Първан Симеонов.

По думите му, ако има нещо по-грозно от това, че ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС се събрали, както го обяви и изкуственият интелект, то е постоянно да се карат.

"Като са се събрали, да свършат някаква работа. Защото хората вече започнаха като избиратели да се оглеждат за нещо трето и то се видя на 3 март", допълни той.

Денков: Във вторник ще обсъждаме всичко по ротацията

Денков: Във вторник ще обсъждаме всичко по ротацията

Днес всички трябва да се обединим и да празнуваме националния празник

От своя страна финансистът Левон Хампарцумян заяви, че според него обща цел на политическите формации е решаването на няколко проблема. Това са еврото, Еврозоната, разплитането на чорапа в службите и съдебната система, по мнението му.

"Ако има обществен натиск, ще се подобри ситуацията значително. Ако няма, положението само ще се закърпи. Но според мен приемането на еврото и влизането в Шенген ще означава присъединяване към Западния свят, което е много важна предпоставка да има съгласие, допълни той.

Политологът проф. Росен Стоянов коментира, че всеки от политическите играчи се стреми към запазване на статуквото по различни причини. Един заради личния си комфорт, друг заради поети ангажименти, трети заради задължения, които са му вменени от хора, далеч от нас и т.н., смята той. Във връзка с реформата в съдебната система проф. Стоянов заяви, че предстои огромната работа за приемане на конкретни закони, които да сработят.

По думите му, за да има промяна и перспективност, трябва да се изковат законите и да има върховенство на правосъдието.

"Там е гнилото при нас. Има много дълбоки проблеми", допълни политологът.

Атанас Семов: Съдебната система може да се изчисти, ако се пощади от политическа намеса

Атанас Семов: Съдебната система може да се изчисти, ако се пощади от политическа намеса

Все още почтени и подготвени хора и на тях трябва да се даде кураж