Не сме се карали с Демократична България за партийните листи. Обединението ПП-ДБ става платформа и подава ръка на гражданите. В България мечтаем да сме европейци, но ние сме такива и не може българският гражданин да мечтае за нормалност, която нормалност трябва да му бъде гарантирана. Toва заяви Настимир Ананиев от "Продължаваме промяната" пред БНТ.

ПП-ДБ ще е първа политическа сила на предсрочните парламентарни избори на 2 април и ще можем да дадем сигурност, защото хората в момента имат страхове, а ние трябва да дадем сигурност, че можем да решим проблемите на обществото, категоричен бе Ананиев. "Не трябва мястото в листата да е определящо за начина, по който трябва да се води каузата, а да бъдеш част от екипа, който се бори за приоритетите си", каза той.

Не е важно да си в Народното събрание, за да работиш за една кауза, а да си част от екипа, който ще я защити в полза на българските граждани и в полза на бизнеса, подчерта Настимир Ананиев.

Според него само ПП може да състави редовен кабинет, който да даде сигурност срещу страховете на хората. Когато дойдат изборите, трябва да има масово гласуване, за да върнат нормалността в държавата, изтъкна Настимир Ананиев. Борисов вече няма как да ни раздели, ние сме се обединили и това е знак за надежда. Има огромно любопитство към нашата формация и надежда за по-добро европейско бъдеще, каза той.

Ананиев вижда в листите на ГЕРБ бивши министри, които са целували ръце на председателя на ГЕРБ и такива, които са разследвани от прокуратурата. В ГЕРБ има две крила, които се бият - крилото "Магнитски" и евроатлантическото крило, посочи Ананиев.

По думите му пари в България има, но те трябва да стигнат до държавата и до бизнеса. Не е въпросът вместо да пълним чекмеджета, да ги даваме на хората и на бизнеса, настоя Ананиев.

Продължаваме промяната е центристка партия и нейната идея е да реши проблемите на гражданите. В обединението ПП-ДБ знаем по какъв начин да решим проблемите, увери Настимир Ананиев.