Разглобената сглобка се размина какво точно са се разбрали за комисия за Балкански поток -Турски поток и "Лукойл". Кирил Петков отрече да се е срещал с Делян Пеевски и да са се разбрали по въпроса, както председателят на ПГ на ДПС каза по-рано. Говорели си по телефона. Той не знае какво искат ГЕРБ за комисия за "Лукойл".

Кирил Петков настоя в спешен порядък да се приемат съответните закони, за да се отпуши плащането по ПВУ. Според него ГЕРБ се притеснявали от закона за частния фалит, защото лобито на ЧСИ-та ги натискало.

Трябва да бъдем честни с избирателите, каза още той и призова отново ГЕРБ и ДПС да си признаят, че са в коалиция. Основно Пеевски вземал решенията, въпреки че понякога и с Борисов се говорело. Страхът вилнее в ПГ на ГЕРБ, констатира и Венко Сабрутев. Лидерът на ГЕРБ, според него излъгал, че тръбата на "Балкански поток - Турски поток" е българска. Именно ГЕРБ дали 90% от тръбата на руснаците. Той е против да се слива тази тема с темата за "Лукойл" и ще подкрепят създаването на две отделни комисии, а не на една обща.

Ако Борисов не го е страх, както призова депутатът, да подкрепи комисия за тръбата с председател от ПП-ДБ, а те от своя страна ще върнат жеста с подкрепа на комисия за "Лукойл" с председател от ГЕРБ. Не можем да разберем тезата на ГЕРБ, изтъкна Сабрутев, който видя страх в очите на Борисов.

Борисов: Ако Балкански поток е толкова лош - спрете го

Борисов: Ако Балкански поток е толкова лош - спрете го

Тръбата е 100% българска, над 1 млрд. лв. е печалбата