Кирил Петков призова депутатите да се фокусират върху бюджета и промените в Конституцията. След това народните представители ще се заемат с регулаторите - нямало договорка за 1/3 от регулаторите да бъдат на ДПС. Котки в чували няма да се допуснат в регулаторите, увери бившият премиер и настоящ депутат от ПП/ДБ Кирил Петков.

Парламентарната група на ПП-ДБ ще настоява режимът на дерогация за руски петрол за "Лукойл" да бъде прекъснат на 1 март. Да се намали дерогацията от 100 на 50% може да се случи бързо, но от 50 до 0% трябва време, а и българската държава трябва да е готова с екип, който да може да влезе в рафинерията и да оперира.

Много е важно да не се вдигне цената на горивата по бензиностанциите, обясни мотивите на политическата си сила Петков. Коментарът си той направи докато в пленарна зала започна поредния дебат по двете предложения за сроковете за предсрочно прекратяване на дерогацията.

Петков призова ГЕРБ да не повдигат темата за дерогацията през всяка една седмица. "Както вчера си спазиха договорката за предишните закони, да си спазят и тази. Ние ще гласуваме за датата 1 март, 1 март е уговорката, защото всичко друго е излишни драми.

Пленарна зала кръстоса различни идеи за дерогацията

Пленарна зала кръстоса различни идеи за дерогацията

След споровете Кирил Петков и Делян Добрев оттеглиха законопроектите си