Бившият заместник-министър на земеделието и бивш депутат от "Продължаваме промяната" Иван Христанов създава политическа партия "Единение". Партията му ще се включи на местните избори наесен, като ще се цели в малките и средните населени места в борба срещу феодалния модел на управление. Докато в големите градове като в София например феодалният модел не е толкова много застъпен, то в малките населени места той представлява истински проблем и проблем на суверенитета и свободата, каза Христанов пред журналисти.

Партията ще има и собствените кандидат за местните избори, като Иван Христанов ще остане председател на ПП "Единение" и няма да е кандидат за кмет. Той не каза дали партията му ще издигне кандидат и ще се бори ли за надпреварата за София.

ПП "Единение" ще фокусира усилията си към подкрепа на компетентни и добри кандидати в средните и малките населени места, включително с коалиции на местно ниво, които събират партии или организации, вярващи в бъдещето на България и изповядващи ценности. Ориентацията на партията е, че ще работи за реформи в България. Всички реформаторски сили, които изповядват истински ценности и милеят за България, ще срещнат подкрепата на ПП "Единение", каза Иван Христанов.

Той добави, че там, където се разминал пътят му с "Продължаваме промяната" и се разделили е начинът, по който се постигат целите. Христанов не вярва в технологията на медийния скандал като начин на печелене на гласове. Той уточни, че партията му ще търси подкрепа в малките и средни населени места, включително и от ПП. Там, където можем да излъчим кандидати за местните избори и ПП не могат да представят такива, Христанов ще очаква подкрепа. И обратното - там, където ПП "Единение" не могат да предложат кандидат за кмет, а пък бившите му съпартийци предложат такъв, могат да се водят разговори за взаимопомощ, уточни той.

Иван Христанов представи и целите пред новосформираната му партията. Той обясни, че последните 33 години на преход политическата каста използва разделението като основен инструмент за печелене на политическо влияние. Това, което се вижда е, че националните политика са загърбени, никой не формулира национална мечта, има оттегляне на хората от политическия процес и още по-страшно е, че някои напускат родината. Два милиона души не гласуват, а на последните предсрочни парламентарни избори 108 000 предпочетоха да гласуват в квадратчето "Не подкрепям никого", посочи бившият депутат от ПП.

Виждането на ПП "Единение" за очертаване бъдещето на България е да влезе във фаза, в която политиците стават зрели, в която загърбват детските скандали и методът на телевизионния скандал като начин на правене на политика. "Единението на българския народ е пътят напред. Не бива от устата на политици да излизат думи, реч на омразата, реч на разделението и реч на насилието. Не бива, когато някои иска да постигне партийните си цели, да го прави за сметка на обиждане на избирателите на останалите партии и отказване на българите в политическия процес. Това ,което предлагаме е политика на зрялото поведение, зрялото политическо поведение, политика насочена към култура, образование, науката, национална сигурност и земя", обясни Христанов целите пред партията му.

Иван Христанов прогнозира живот от 6 до 9 месеца на правителството на ГЕРБ и ПП/ДБ

Иван Христанов прогнозира живот от 6 до 9 месеца на правителството на ГЕРБ и ПП/ДБ

Ясен знак за това бе отсъствието на Мария Габриел при връчването на втория мандат