"Продължаваме промяната" отказват разговори с втория мандат за съставяне на правителство - с този на ДПС, който са полага да бъде връчен от президента Румен Радев по Конституция. Това стана ясно в съвместно и кратко изявление пред журналисти на двамата бивши премиери, a сега съпредседатели на ПП-ДБ акад. Николай Денков и Кирил Петков.

Изявлението на ПП пред медиите идва в момент, в който в сградата на Партийния дом се провежда заседание на парламентарната група на ДПС за втория мандат.

Акад. Денков бе категоричен, че ПП-ДБ няма да разговарят и за третия мандат, въпреки че генерал Атанас Атанасов, който е част от ПП-ДБ и председател на Демократи за силна България (ДСБ) поиска третия мандат за съставяне на техническо правителство. Денков подчерта, че ПП-ДБ си имат своя позиция за втория и третия мандат и ще я излагат винаги, когато медиите ги попитат.

Кирил Петков пък посочи, че след поредния седми мандат, който получава ГЕРБ, партията се провалила с формирането на правителство. Цяла България е заложник на Бойко Борисов и Делян Пеевски, те са токсични за българската партийна система, подчерта Кирил Петков.