"Продължаваме Промяната" (ПП) ще обжалва решение на Централната избирателна комисия (ЦИК) за избор на председатели, зам.-председатели и секретари на районни избирателни комисии (РИК), информират от партията.

От ПП съобщават за масов отказ на ЦИК да избере представители на партията за позициите.

ЦИК ще определи състава на РИК в Габрово, Видин и в Ловеч
Обновена

ЦИК ще определи състава на РИК в Габрово, Видин и в Ловеч

Местните политици не постигнаха съгласие

От партията посочват, че след днешното заседание на Централната избирателна комисия е станало ясно, че въпреки победата на "Продължаваме Промяната" на последните парламентарни избори, ЦИК назначава на ръководните длъжности в РИК представители на ГЕРБ и ДПС.

Избори на 2 октомври и служебен премиер Гълъб Донев

Избори на 2 октомври и служебен премиер Гълъб Донев

Весела Лечева, Явор Гечев, Димитър Стоянов, Велислав Минеков, Атанас Пеканов са в кабинета

"От "Продължаваме Промяната" ще се възползваме от правото си и ще подадем възражение срещу необяснимите решения на избирателната комисия. Считаме, че българските граждани се нуждаят от представителство в изборните комисии, което отговаря на реалната електорална картина. Фаворизирането на ГЕРБ и ДПС в регионалните комисии поражда въпроси за обективността и институционалната отговорност на ЦИК пред обществото", подчертават от ПП.

Към момента вече са назначени членовете и ръководствата на всички избирателни комисии, като решенията са публикувани на сайта на ЦИК.