12 ч. заседание на Комисията по бюджет и финанси е причината "Продължаваме промяната" да не отидат на консултации при президента Румен Радев вчера. От парламентарната група са изпратили уведомление до президента, че през тази седмица ще присъстват на среща с него. Председателят на ПГ Андрей Гюров е част от Комисията и е било важно да присъства.

Това каза Искрен Арабаджиев, депутат от "Продължаваме промяната" пред бТВ. Той е категоричен, че не се бавят нарочно консултациите и срещата ще се проведе след приемането на бюджета.

Арабаджиев уточни, че през това време ще имат разговори с настоящи коалиционни партньори. "Отворени сме към диалог, но няма да правим компромиси с борбата с корупцията. За ПП това е единственото нещо, което ще доведе до просперитета на страната", поясни Арабаджиев. Депутатът коментира как се вземат решенията в останалите партии - от Банкя, от телевизора на Слави Трифонов, от Доган. Това по думите му "влияе върху разговорите между парламентарните групи и ги бави". ПП ще разговаря с независимите депутати в НС отново.

ДПС отрича всякакви връзки с „Възраждане“

ДПС отрича всякакви връзки с „Възраждане“

Дори не били заедно на протест

Арабаджиев посочи, че критиките към коалицията и кабинета Кирил Петков, че държавата е във фалит, са несъстоятелни. "ДПС критикуват, защото за пръв път не са на власт, досега са управлявали с друга партия или задкулисно, мафията е в криза и се опита толкова бързо да ни свали, защото настъпихме сериозни интереси", смята депутатът от ПП.

Искрен Арабаджиев уточни, че нямат евроатлантически проблеми с нито една партия, нито с ГЕРБ, нито с ДПС, а само по отношение на борбата с мафията и корупцията. ПП ще направи всичко възможно да се намерят 121 депутати за подкрепа, но ако не се случи - се отива на избори.

Венко Сабрутев: Нашият премиер се казва Кирил Петков. И точка

Венко Сабрутев: Нашият премиер се казва Кирил Петков. И точка

В ПП имат позитивни сигнали от депутати за правителство в това НС