Партньорите за каре карти са едни, а партньорите за управление на държавата са други. Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Иван Христанов пред БиТиВи.

ПП се опитват да създадат предпоставка да обсъдят дневния ред на България и всеки път не срещали разбиране в Народното събрание. При третия мандат има два фундаментални теста, които трябва да бъдат минати отново - дали ще има обсъждане на целите за съставяне на правителство и на кого ще бъде връчен мандата. При третия мандат избор има и едно е да бъде връчен на ДБ, а съвсем друго на ДПС, което би било директна катастрофа, изтъкна Христанов.

И ДПС даде заявка да получи третия мандат

И ДПС даде заявка да получи третия мандат

Йордан Цонев е обиден, че партията не се разглежда като евентуален мандатоносител

ПП могат да подкрепят с министри кабинет на "Демократична България". БСП имали фундаментален избор с промените в Изборния кодекс дали ще направят смела крачка към реформаторските сили или ще се бетонират в силите на статуквото.

ПП са готови да разговaрят по политики за бъдещ кабинет, но от ГЕРБ трябва да заявят готови ли са да подкрепят всеобхватна съдебна реформа, която ще вкара хора в затвора.

ГЕРБ няма да подкрепят кабинет на Демократична България с представители на ПП

ГЕРБ няма да подкрепят кабинет на Демократична България с представители на ПП

Не биха подкрепили и правителство на БСП или Възраждане, за ДПС и БВ ще си помислят