"Скептични сме, че третият мандат ще има успех. Задачата е на президента, който има отговорния избор да избере кой ще бъде третият мандатоносител. Очевидно за втория мандат не говорим, защото никой не иска да работи с ГЕРБ. В българския парламент не се намериха достатъчно смели депутати".

Това заяви министърът в оставка Даниел Лорер в предаването "Панорама" по БНТ.

По думите му е невъзможно в момента в българския парламент, какъвто е сега, да бъде намерено мнозинство.

"Продължаваме промяната" връща мандата неизпълнен

"Продължаваме промяната" връща мандата неизпълнен

ПП са събрали 117 депутата, разчитат на останалите 4 на следващите избори

Лорер коментира и други важни тези - сред които реформата за КПКОНПИ, антикорупционната комисия и Закона за обществените поръчки. По думите му, важно е, че те са неделима част от реформите в плана за тази година.

Горивата също бяха сред коментираните от него теми. 

"Цената на бензина е фалшива теза, с която много се спекулира - бензинът е оръжие на геополитическа война", добави Лорер. Газ има сега, газ ще има есента и зимата, както и следващата зима. Азерският газ, заедно с американския и още източници на газ, най-после ще започне да влиза в България", каза още Даниел Лорер.

Припомняме, че по-рано днес делегация на "Продължаваме промяната", водена от неуспешната кандидатура за нов премиер и настоящ финансов министър в оставка Асен Василев, заедно с Кирил Петков, Никола Минчев и Андрей Гюров, върна на президента Румен Радев неизпълнен първият проучвателен мандат за съставяне на правителство.

"Г-н президент, за съжаление, не успяхме да съберем достатъчно подкрепа, за да изпълним политиките, което едно евентуално правителство би искало да може да направи. Така че връщаме мандата неизпълнен", каза Асен Василев.

"Преди една година гражданите повярваха, че България може да се управлява по друг начин. Оттегленият кредит на доверие от кабинета не трябва да изчерпва обществените усилия за изграждането на прозрачно и отговорно към гражданите управление. Вярвам, че мисията да променим страната ни е историческа и колкото да е трудна, българите ще го постигнем", заяви на свой ред Радев.

Румен Радев няма да бърза: Има още работа

Румен Радев няма да бърза: Има още работа

Причината – трябвало да бъдат приети закони, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост

анкета

Има ли шанс за кабинет?

Виж резултати

Да, Борисов да запретне ръкави 10.6%

Да, с третия мандат 17.1%

Не, няма да се разберат 29.5%

Да се ходи на избори веднага 35.2%

Не ме интересува 7.5%