Левицата атакува законодателния орган с редица законодателни предложения още веднага след старта на 44-то Народно събрание.

Червените предлагат промени в Кодекса за социално осигуряване, предвиждащи преизчисляване на всички пенсии.

Става въпрос за преизчисляването на всички пенсии от 1 юли тази година на база средния осигурителен доход за 2013 г., обяви на брифинг Драгомир Стойнев. Така ще се намалят различията между пенсиите.

Горанов посече инициативата на БСП за пенсиите

Горанов посече инициативата на БСП за пенсиите

Инициативата им не е в правомощията на народните представители

Стойнев се аргументира и с това, че последното подобно преизчисляване се е случило през далечната 2008 г. "Считаме ,че това е истинската мярка, която ще подпомогне най-възрастните хора", подчерта социалистът.

Червените внесоха и проект за замразяване на депутатските заплати.

Свидетели сме, че управляващото мнозинство на ГЕРБ и Обединени патриоти обещава евентуално увеличение на доходите в края на мандата, смята Жельо Бойчев. Считаме за крайно неприемливо възнагражденията на народните представители да се актуализират на всеки три месеца, недоволен е той.

Според него трябва с личен пример да се изрази съпричастност към българското общество. Социалистите искат и временна комисия за неплатени заплати от работодателите и приветстваха инициативата на омбудсмана в тази посока.