С молба на премиера започна днешното правителствено заседание

Бойко Борисов се обърна към Нова теливизия с молбата да спрат да замесват името му. Поводът за изявлението преди днешното заседание на Министерския съвет е фалшива новина за придобит от него гръцки остров, което Борисов коментира още в неделя с възмущение, и решението на телевизията да свали предаване на Милен Цветков по темата.

"Ако може да помолите от мое име, умолявам ви - дали се цензурирате, дали се автоцензурирате, каквото искате правете, но моля ви не ми забърквайте името. Каквото искате - пускайте, каквото искате - правете, но да ми замесвате името - просто не само че не е честно... Нито съм с някой говорил. Всичко, което има фалшиво да го пуснат - все ми е тая, защото истината рано или късно излиза наяве", заяви Борисов.

Борисов призовава да се пуснат всички разследващи журналисти, "прекрасни" по думите му, да отидат и да проверят истината. Борисов заяви, че е готов и да подаде оставка, ако историята за острова е истина.

БСП зове службите да проверят дали Борисов си е купил остров

БСП зове службите да проверят дали Борисов си е купил остров

Господин Борисов си е взел цяла държава, смята Елена Йончева

"Не издевателствайте така върху мен - или е цензура, или е автоцензура. Няма какво да се прикрие от моята дейност. Моля ви и аз имам семейство и те гледат. Просто умолявам ви."