Ще поздравим премиера, ако махне и Румяна Бъчварова. Така Корнелия Нинова, председател на БСП, коментира въпроса с Царските конюшни в центъра на столицата, за които преди дни парламентарната група на социалистите изнесе информация, че те са били продадени за сумата около 650 хил. лв. на Янко Иванов.

С оповестяването на информацията пред медиите, всичко, с което те са разполагали, е дадено на главния прокурор, увери Нинова още преди министър-председателят да е разпоредил въпросните проверки.
„Там много подробно всичко е изложено”, коментира още Нинова.

По думите ѝ, премиерът е реагирал както винаги – като маха бушона (оставката на Веселин Пенев, областен управител на София, б. р.) и по този начин и той и правителството си спасявали кожата. Както винаги той реагира, за да си спасява кожата.

Ще го поздравим, ако махне г-жа Бъчварова”, подчерта още лидерът на БСП.

По думите ѝ, е видно от представените документи, че имотът от публично-държавна собственост с подписа на Бъчварова е поискано да стане частна държавна собственост. Целта била по този начин да продължат процедурите по прехвърлянето на собствеността на определена фирма.

„Така че да не бяга от отговорност, още повече, че тя излъга, че никога от нея не е искано такова нещо и не е давала съгласие”, обърна се Нинова към вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Припомняме, че миналата седмица в петък от левицата настояха за оставката на вътрешния министър.