Министър-председателят на Казахстан Даниал Ахметов пристига на двудневно официално посещение у нас по покана на премиера Сергей Станишев.

Предвижда се по време на посещението да бъдат подписани двустранни документи, съобщиха от пресцентъра на МС.

Програмата на министър-председателя на Казахстан Даниал Ахметов предвижда срещи с председателя на Народното събрание Георги Пирински и с президента Георги Първанов.

В делегацията, водена от казахстанския министър-председател, са министрите на труда и социалната защита и на енергетиката и минералните ресурси Гулжана Карагусова и Бактикожа Измухамбетов, заместник-министрите на външните работи Рапил Жошибаев и на отбраната Булат Джанасаев, вице-министрите на индустрията и търговията Жанар Айтжанова, на транспорта и съобщенията Женис Касимбек и на селското стопанство Лилия Мусина.

В нея са още Галимжан Матаев, заместник-ръководител на канцеларията на министър-председателя, Аскар Жумагалиев, председател на Агенцията по информация и съобщения и Тимур Уразаев, временно управляващ посолството на Казахстан у нас.

Членове на българската делегацията са министрите на икономиката и енергетиката Румен Овчаров и на регионалното развитие и благоустройството, председател на българската част на МПК Асен Гагаузов, началникът на кабинета на министър-председателя Филип Боков, заместник-министрите на външните работи Евгения Колданова, на отбраната Спас Панчев, на икономиката и енергетиката Валентин Иванов, на транспорта Георги Петърнейчев и на земеделието и горите Бюрхан Абазов.

Освен товав разговорите ще участват външнополитическият съветник на премиера Валентин Радомирски, директорът на дирекция "Европа III" в Министерството на външните ни работи Димитър Икономов, директорът на Държавния протокол Иван Цветков и Иван Паров, временно управляващ посолството на България в Казахстан.