Премиерът Бойко Борисов недоумява колко дисциплинирани са българите, когато отидат в чужбина.

Ние, когато казахме само, че информативна декларация трябва да се попълва на съвсем елементарните КПП-та, какъв шум беше. Коментарът си той направи на заседанието на Министерски съвет във връзка с новите декларации за пътуване в Гъция.

"Сега Гърция въвежда електронни заявления, всички чинно попълват. Като минат граница, плащат такси за магистралите и им се счита за най-нормалното нещо. Ние искаме да държим хората, които ще пътуват, защото с тези нови декларации могат да възникат големи задръствания и затруднения", предпреди Борисов.

От 1 юли в Гърция ще се влиза с декларация онлайн и уникален код

От 1 юли в Гърция ще се влиза с декларация онлайн и уникален код

Според предоставената във формуляра информация пътниците подлежат на допълнителни проверки

Вътрешният министър Младен Маринов посочи, че към момента КПП "Кулата" работи в двете посоки при попълване на необходимите документи. КПП "Илинден" е затворено на изход за туристи, а на вход от Гърция към България работи.

КПП "Златоград" не работи в двете посоки, "Ивайловград" работи в двете посоки, "Капитан Петко Войвода" работи в двете посоки, "Маказа" към момента работи в двете посоки, но към обяд се очаква да бъде затворено това КПП, обясни вътрешният министър.

Вчера СЗО пак ни уплаши много. Съжалявам, че в тези месеци се менят позициите - с маски или без маски. Ние следваме протоколите на СЗО. Вчера казват, че тепърва предстои най-лошото в условия, в които държавите търсят не само разхлабване, но и стопанският живот да върви, посочи Борисов.