Продължават активните разговори с депутати извън управляващата тройна коалиция и вече отцепилите се такива от "Има такъв народ" за подкрепа за правителството на предстоящия вот на недоверие. Очаква се той да бъде гласуван следващата седмица.

Това потвърди на влизане в Народното събрание премиерът Кирил Петков, който взе участие в проправителствения протест пред парламента, събрал около 1500-2000 поддръжници.

"Водя разговори с абсолютно всеки, да, продължавам и няма да спра, защото България ми е много важна", отговори на въпрос на News.bg министър-председателят.

Кирил Петков няма да даде държавата на мафиотите

Кирил Петков няма да даде държавата на мафиотите

България има шанс да стане една нормална европейска страна, докато всички сме заедно, призова премиерът

"Въобще не ни е страх от избори. Обаче аз още имам капка надежда, че тези, които са на кантар, които се борят със себе си, но знаят кое е правилното, да направят нещо. 

Продължаваме промяната са готови да се явят на избори", категоричен е премиерът.

"Но за България е много по-добре да няма избори, защото 22 закона трябва да се приемат до декември, това са 12 милиарда. Всички неща, които трябва да се случат - това са енергийна сигурност, всичките мерки да влязат в сила, защото сега сме ги гласували, ама за да станат реални, трябва някой да ги извърши.

Така че има много, много работа да се върши, а България ще загуби едни от 3 до 6 месеца, което в момента е много фатално по време на война", заяви Петков.

Тошко Йорданов: Петков се счупи да пише SMS-и на наш депутат

Тошко Йорданов: Петков се счупи да пише SMS-и на наш депутат

Това се е случило в пленарна зала по време на дебата

"Това, което се вижда отвън (протестът на поддръжниците на правителството - бел.ред.), е, че промяната продължава. Независимо какво се случва, какви задкулисни договорки се опитват да се случват - ДПС-"Възраждане", Слави с Бойко Борисов, не знам какво се случва.

Обаче хората отвънка са с нас и вярват, че това, което сме започнали, е само една стъпка", уверен беше Кирил Петков.