"Обещаваме ви, че докато сме тук прави, имаме още пулс, няма да дадем България на тези мафиоти, ще се борим докрай".

Това заяви премиерът Кирил Петков на протеста в подкрепа на отстранения от поста днес председател на Народното събрание Никола Минчев пред парламента.

"Това, което днес видяхме показва, че дали си зад бранда "ИТН", дали си с бранда "Възраждане", дали си с бранда "ДПС", дали си с бранда "ГЕРБ", това е едно и също задкулисие, което стои зад всички тях. Но промяната дойде, не могат да ни върнат обратно. Вие сме много, ние сме заедно - няма къде да ходят", коментира още премиерът, като последваха възгласи "Заедно".

Стотици скандират "ИТН е мафия" пред парламента

Стотици скандират "ИТН е мафия" пред парламента

Протестът е срещу евентуалното отстраняване на управлението

"България има шанс да стане една нормална европейска страна, докато всички сме заедно и това зависи от всички нас", допълни Кирил Петков пред протестиращите.

По думите му сега ще има вот на недоверие, нека това не ви разочарова, това е една от стъпките, която ще минем и ще замине. Успяхме да спечелим изборите, но същите тези хора ни вкараха задкулисие, което вървеше с нас. Сега това задкулисие ще бъде отрязано, смята Кирил Петков.

"Не се страхувайте, няма да се предадем, никакви сделки няма да има нито с Бойко Борисов, нито с Възраждане, нито с ДПС", увери премиерът, като последваха възгласи "Никола" и "Победа".

Досегашният председател на парламента Никола Минчев благодари на събралото се множество за подкрепата. "Това ми дава силата, че ние ще се върнем още по-силни. Няма да се отказваме, не сме си го и помисляли. Следващите пъти, в които съм в позицията да провеждам гласуванията в сградата зад мен, тогава ще съм сигурен, че зад мен - метафорично и буквално, стои едно стабилно мнозинство", каза той.

Той даде думата и на коалиционните партньори като пред множеството мегафона взе и вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова.

Kирил Петков: Има ново мнозинство в НС

Kирил Петков: Има ново мнозинство в НС

Всички хора, които гласуваха "против" Никола Минчев, показаха, че не им пука за собствената им страна

"Днес започна истинската битка с мафията. Благодарим ви, че така спонтанно реагирахте, никога не се предавайте, заедно ще успеем", подчерта Нинова.