Стотици се събраха пред парламента на протест в подкрепа на властта. Част от тях носеха плакат с надпис "ИТН са мафия".

Протестиращите скандират "Мафията вън". Те освиркват парламента.

При тях излязоха депутати от "Демократична България". След това при недоволните отидоха и депутати от ПП.

Протестът е срещу евентуалното отстраняване на управлението. Полиция охранява събитието.

Тези хора си искат държавата и няма да я дадат на мафията, каза Асен Василев.

Снимка 577887

Източник: news.bg

И депутатът от ИТН Тошко Йорданов излезе сред протестиращите, но срещу него полетяха бутилки с минерална вода. Той заяви, че хората имат право да протестират срещу каквото искат и влезе обратно в сградата на НС. Той не разбира скандиранията "оставка" при положение, че те са си подали оставката, макар и образно. 

Веднага след края на пленарния ден, когато депутатите започнаха да напускат сградата на парламента, протестиращите се отправиха към северния вход на институцията, използван за служебен от народните представители.

Кирил Петков няма да даде държавата на мафиотите

Кирил Петков няма да даде държавата на мафиотите

България има шанс да стане една нормална европейска страна, докато всички сме заедно, призова премиерът

Те блокираха изходите в посока паркинга, където депутатите спират автомобилите си. Всички депутати от "Продължаваме промяната", БСП и "Демократична България" спокойно излязоха под аплодисментите на привържениците на кабинета.

Не такава обаче бе ситуацията с председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов, който още с излизането си бе посрещнат с освирквания и нецензурни реплики. Той и групата му стояха на броени метри от протеста, като само полицейския кордон предотврати до това да се стигне до сблъсък. Полетяха обаче бутилки с вода, в това число и стъклени, монети от по 50 стотинки и един лев, буци пръст и други, които минаха на сантиметри от събралите се депутати от "Възраждане", в това число и от събралите се около Костадинов журналисти, като "канонадата" продължи около 10 минути въпреки засиленото полицейско присъствие и подкани за по-спокойна форма на изразяване на недоволство. Дойдоха и две линейки, но само превантивно, като ранени нямаше.

"Смятам, че в момента се вижда най-добре нивото на тези, които защитават правителството. Тези хора в момента защитават своите избраници, ако смятате това за нормално. Това, което виждаме тук, е защита на мафията в България, това, което виждаме, е защита на едно чуждо управление. Тук виждам хора, платени от чужди посолства", коментира словесните и почти прераснали във физически атаки срещу себе си Костадинов.

И отново изрази увереност - правителството на Петков е обречено, като най-добрият вариант за България би било провеждането на избори възможно най-скоро. Следващото правителство ще бъде на "Възраждане", изрази увереност Костадинов.