След дълго медийно затъмнение инфарктното заседание на Централния съвет на ДПС започна в резиденцията на Ахмед Доган, известна като Сараите. 

На самата улица, където се намира домът на Доган, са спрели десетки автомобили, на Беловодски път има и две спрели патрулки.

Заседанието на ДПС при Доган свърши, очакваме решението

Заседанието на ДПС при Доган свърши, очакваме решението

Един по един участниците напускат Сараите

В Сараите пристигна народният представител на партията Четин Казак. Вътре са и други депутати, председатели на местните структури на ДПС и членове на ръководството на ДПС. Влезе и евродепутатът и лидер на младежите Илхан Кючюк.

ДПС се гаври със семейните ни традиции, беснее Радан Кънев във Facebook

ДПС се гаври със семейните ни традиции, беснее Радан Кънев във Facebook

Определя случващото се като пошъл мафиотски театър

От ДПС официално обявиха малко след 13.00 часа, че заседанието вече е започнало. Пресаташето на движението Велислава Кръстева обясни пред журналистите пред вратите на Сарая, че не е ясно колко време ще продължи извънредният Централен съвет на партията. Не разкри какви ще са и точките в дневния ред.

Припомняме, че се очаква най-важната задача да бъде обсъждане на политическото бъдеще на настоящия лидер Лютви Местан.

Кръстева увери, че след това ще има официални изявления.

Знам какво ме чака, обяви Местан в Кърджали
Обновена

Знам какво ме чака, обяви Местан в Кърджали

С лоялни на него хора той даде брифинг

Малко след 12.00 часа голяма част от елита на ДПС започна да се събира в Боянските Сараи.

На заседанието влязоха депутатите Тунчер Кърджалиев, Светослав Анастасов и Камен Костадинов. Кърджалиев помоли събралите се журналисти за търпение. Той намирал за смущаващ факта, че лидерът на партията Лютви Местан дава пресконференция в присъствието на други депутати от ДПС.

Запитан той ли ще е новият лидер на ДПС, той отговори отрицателно.

Бял паун посрещна елита на ДПС в "Сараите"

Бял паун посрещна елита на ДПС в "Сараите"

Джейхан Ибрямов коментира, цитиран от БГНЕС, че е лична воля на Местан това, че в момента е в Кърджали. Помолен за коментар на думите на Лютви Местан, че заседанието на Централния съвет е нелегитимно, Ибрямов посъветва Местан първо да прочете устава на партията. Той обясни, че Централният съвет освен от председателя, може да се свиква и от 1/3 от членовете на партията. ДПС е по-единна от всякога, категоричен е Ибрямов.

На влизане Рамадан Аталай попита защо трябва да идват с някаква нагласа. Просто се събирали на заседание на парламентарната група и заседание на Централния съвет. Предстояло партията да тълкува защо Местан е дал пресконференция в Кърджали.