Броени часове остават до края на преброяването на населението, който ще бъде даден в 20 часа. През деня в понеделник ще работят преброителните центрове и преброилите се електронно ще могат да изпращат преброителния код на специален имейл, открит от НСИ.

Към момента са преброени близо пет милиона и 200 хиляди българи, което е малко под 75% от населението.

Преброяването беше съпътствано от трудности. Още при старта на кампанията блокира на електронното преброяване заради хакерски атаки. Коронавирусът пък отказал част от преброителите. Заради това НСИ удължи сроковете на кампанията и откри около 40 преброителни центъра.

НСИ плаши с глоби, ако агресивно пречим на преброяването по домовете

НСИ плаши с глоби, ако агресивно пречим на преброяването по домовете

През декември стават ясни първите данни от Преброяване 2021

В тях може да се предаде разпечатаната и предварително попълнена анкетна карта. Служители помагат и при попълването ѝ на място. От НСИ припомниха, че кодовете от електронното преброяване може да се изпращат и на специалния мейл. До вчера това са направили 2 500 души. Преди дни председателят на НСИ Сергей Цветарски призова за активност.

Преброяването ще приключи официално в 20 часа. Глоби ще има само да онези, които агресивно пречат да се извърши преброяването. Междинни данни НСИ обещава около Коледа.

Какво ще покаже преброяването?

Какво ще покаже преброяването?

ИПИ: ключово е правилното провеждане на преброяването и анализиране на резултатите.