Продължава днешния антиправителствен протест пред Президенството.

Движението в центъра на София е блокирано. Плътен полицейски кордон има около сградата на Министерския съвет. Полицаите носят жилетки с надпис "Антиконфликт". Има и части на жандармерията. Част от протестиращите седнаха на земята пред кордона, уточнява БНР.

Трети ден на протести в София

Трети ден на протести в София

Движението по бул. "Дондуков" е блокирано

Протестиращи докараха нощно шкафче и поставиха в него имитации на банкноти и златни кюлчета, правейки алюзии с разпространени в близкото минало снимки, за които се твърдеше, че са от спалнята на премиера.

Около 21 часа протестиращ хвърли бомбичка към кордона, което предизвика незабавна реакция от органите на реда. Полицаите с жилетки "Антиконфликт" бяха заменени с части на Жандармеритята. Кордонът стана по-плътен, а полицаите сложиха шлемове и щитове.

Полицаите на протестите до последно удържали да не използват физическа сила

Полицаите на протестите до последно удържали да не използват физическа сила

Това заявяват трима от тях, които са потърсили медицинска помощ след сблъсъците

Жена се качи на около 10 метра височина на перваза над входа на сградата на бившия Партиен дом и започна да прави снимки. Тя слезе безпрепятствено и не беше арестувана.

Сериозни инциденти и произшествия няма.

По-рано днес протестиращите окупираха бул. "Цар Освободител" и бул. "Дондуков", а след това се насочиха към "Орлов мост". Хората престояха няколко минути пред сградата на Народното събрание и скандираха "Гешев е позор", "оставка" и "мафия".

ГЕРБ: Шпицкомандите на Божков превзели протеста

ГЕРБ: Шпицкомандите на Божков превзели протеста

Няма да допуснем гражданска война, настоява Томислав Дончев

След това множеството се придвижи до "Орлов мост" и спря движението там. Протестиращите се върнаха по ул. "Гурко", където освирка сградата на МВР. Три часа след началото на протеста те отново се върнаха пред сградата на президентството.

Протестът беше организиран в социалните мрежи. Има и конкретен повод - кадрите в интернет, на които се вижда упражняването на полицейски произвол от снощния протест.

Присъстващи споделиха пред БНР, че са на протеста заради ниския стандарт на живот в страната. Това ги е извело на улицата - безработицата. Двама господа дори отправиха призив към първите мъже в държавата - президента и премиера, да си подадат ръка в името на народа.

Обстановката е спокойна.