"Продължаваме промяната" остават озадачени от отговорите на енергийния министър. Това стана ясно от брифинг на Кирил Петков, Венко Сабрутев и Асен Василев след изслушването на енергийния министър Росен Христов в законодателния орган. Един месец Росен Христов се мъчил да достави газ от "Газпром", видял обаче, че е невъзможно.

Този министър с всяко негово изказване провокира ЕК на следващия ден да го опровергава, това правим и ние, посочи Петков.

Венко Сабрутев показа графика колко би била цената на газа, ако договорът с "Газпром" беше в сила. Щяла да е 160 евро на мегават час, а сега е 107-110 евро. Всичко, което се изговори в пленарна зала е лъжа, изтъкна Сабрутев.

Асен Василев пък опроверга твърденията за слотовете. Слотове в Турция са договорени за седмица. Останалите можело също скоростно да се договорят. Благодарение на договореното от ПП продължаваме да имаме газ, стана ясно от брифинга. До октомври те договорили газ.

Трябва да има редовен кабинет и редовен министър, който да се отчита редовно в Народното събрание, така Василев отговори на въпроса да ПП искат оставката на Росен Христов.

Прокуратура, ДАНС и ГДБОП проверяват доставките на газ на кабинета Петков

Прокуратура, ДАНС и ГДБОП проверяват доставките на газ на кабинета Петков

Росен Христов увери депутатите, че газът е осигурен