ББК "Пътища" организира 3-дневен национален протест на строителния бранш. Той ще се проведе на 27, 28 и 29 юли 2022 г. в гр. София и на територията на цялата страна.

За град София:

В Сряда от 9 часа ще има протестиращи пред служебния вход на Народното събрание. По същото време ще тръгва и шествие по Околовръстния път.

В страната:

За всички области, опорните точки са отбелязани в карта. Сборният пункт за всяко протестно място, отново е в 9 часа. Предвижда се затваряне на движението от 10 до 11 часа.

Протестите са организиранни от ББК "Пътища". "Българска Браншова Камара "Пътища" повече от една година провежда срещи, води преговори, представя анализи и организира протестни действия с една, единствена цел: да защити труда на хилядите работещи в сектора и да осигури на българските граждани безопасни условия на пътуване по пътната мрежа на страната.

Направихме десетки компромиси и отстъпки, за да покажем своята отговорност към държавата и да върнем поддържането на пътната инфраструктура към необходимите нива и работещите в бранша към нормално съществуване", посочиха от Камарата.

Държавата ще се разплати само с изрядните пътни фирми, за другите ДНСК и АДФИ да кажат

Държавата ще се разплати само с изрядните пътни фирми, за другите ДНСК и АДФИ да кажат

Настимир Ананиев е твърдо против да се напише празен чек

Вчера институциите пък решиха да поспорят през медиите как се ремонтират пътища и каква е точно технологията студено рециклиране.

На редакционните пощи на медиите позиции изпратиха от ББК "Пътища" и МРРБ. Всички те се позовават на доклад, изготвен от ДНСК, както и на заключенията на междуведомствената работна група, която трябваше да провери договорите за ремонти на пътища, които се оказаха проблем още по време на служебното правителство миналата година.

Технологията "студено рециклиране", използвана за изграждане и ремонти на пътища, сама по себе си не е критерий, според който може да се определи дали даден ремонт е основен или текущ. При извършване на проверки досега ДНСК никога не се е основавала само върху тази технология за определяне вида на извършения ремонт. От МРРБ и Камарата на пътищарите правят това уточнение, противопостявайки се на председателя на парламентарната Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление Настимир Ананиев, който определи студеното рециклиране като "слона в стаята".

Регионална комисия одобри индексация на средствата за пътните фирми

Регионална комисия одобри индексация на средствата за пътните фирми

От ГЕРБ поискаха индексация за всички строителни дейности