ДПС се регистрира за предстоящите извънредни парламентарни избори. В Централната избирателна комисия (ЦИК) бяха внесени 6854 подписа.

Пред медиите лидерът на партията Мустафа Карадайъ заяви, че сега очакват победители да бъдат желанието и волята за промяна. Основното противопоставяне Карадайъ вижда между системните и несистемните играчи.

"От тази гледна точка ние очакваме на тези избори желанието и волята за промяна да победят", коментира той.

Мустафа Карадайъ посочи, че безспорно ДПС е в ролята на системен играч. "Това нещо може да се види от различните програми на политическите сили. В момента виждаме надпревара в полето на популизма. Всички се опитват да бъдат максимално популистични пред българските граждани. Ние от ДПС няма да си го позволим. Ние оставаме в полето на системността", заяви лидерът на партията. 

Той допълни, че имат ясна, изпълнима програма, ясен план за реализация на тяхната платформа, ясна визия за политическа и финансова стабилност в страната. "Имаме ясна програма за икономическо развитие и за по-добро бъдеще на всички български граждани", увери Карадайъ.

Той припомни позицията на партията, че президентските избори ще бъдат трамплин за предсрочни парламентарни избори и днес вече сме в такава процедура. По думите на Мустафа Карадайъ победители на предишните избори са били българските граждани и желанието за промяна.

Карадайъ заяви, че очаква формиране на ценностно мнозинство в следващия парламент, за да има сигурност и развитие. ДПС ще се бори за добър резултат на изборите.