От партията се оплакаха на брифинг в НС, че в последните години българската култура е неглижирана. Амбицията на партията е да има държавна политика за финансиране и опазване на българската култура. Възраждане внася съответния законопроект. Продължаваме битката за българската култура, изтъкна Галунова.

Българската музика ни обединява, смята народният представител. Жалко е, че все по-рядко чуваме българска музика, подчерта Галунова. Тя иска 50% българска музика в ефира на БНТ и БНР. Едва под 12% от ефира е зает от българска музика, по данни на Възраждане. Тази инициатива е закъсняла, но необходима, подчерта Цвета Галунова. Практика за % музика има във Франция, Италия, Словения , Финландия и др. Българският език и българската култура трябва да бъдат съхранени, смята народният представител.

Партията ще организира поредица от кръгли маси по темата с родни творци. България трябва да спре да се самоколонизира културно, призова Цвета Галунова. Музикалните редактори ще определят какъв жанр ще излъчват.

"Възраждане" искат нови предсрочни избори, готвят се за референдум

"Възраждане" искат нови предсрочни избори, готвят се за референдум

Дошло е време за преосноваване на българската държава, обяви Костадинов