Турският президент Реджеп Ердоган и премиерът Ахмет Давутоглу са звънели посред нощ на Бойко Борисов с искане да подкрепи Лютви Местан.

"Отказах разговор с Ердоган и Давутоглу", разкри премиерът в ефира на БиТиВи. По думите му, последното обаждане било в 1.00 ч. през нощта в деня преди Коледа.

"Искаше се от мен да застана зад Лютви Местан, но аз казах, че това не е моя работа", допълни Борисов. Борисов намира за "доста измислено да се смята, че Ахмед Доган е подвластен на Русия".

Защо беше свален Местан - това е работа на ДПС, убеден е министър-председателят, който не желаел да се меси в чужди партии. Борисов изтъкна, че самият той си има достатъчно голяма партия (ГЕРБ), за да внимава  да не се цепи тя.

Премиерът допълни, че не може да каже нищо лошо в комуникацията си с Лютви Местан.
"В същото време обаче натискът на турското ръководство да се намеси в този конфликт ме накара да бъда малко мнителен оттук нататък", уточни Борисов.

"Путин ни обича", отсече премиерът, след като му бе показана снимка на Владимир Путин и кучето, което премиерът му подари по време на първия си мандат.