Работим така, че при едни следващи парламентарни избори България да има дясно-центристко правителство, което да изведе страната от проблемите и неизвестността, в които я вкара сегашната три партийна коалиция, доминирана от социалистическата партия", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в изявлението си пред участниците Срещата на върха на Европейската народна партия (ЕНП).

Срещата се провежда в Брюксел преди Европейския Съвет да започне своето заседание, съобщават от пресцентъра на партията.  

Бойко Борисов увери европейските си партньори, че ГЕРБ ще бъде предвидим, силен и активен партньор в България.
„Ще работи така, че българските граждани и Вие в ЕНП да не съжалявате за доверието, което ни гласувахте" , добави Борисов, като припомни, че партията му е спечелила доверието на българските избиратели, за което говорят последователни две победи на изборите.

Лидерът на ГЕРБ благодари отново за доверието, което е оказано на партията му и на нейните представители, с приемането на им за членове на ЕНП.

На срещата присъстваха тримата Председатели на Европейския съюз - Янез Янса - на Европейския съвет, Жосе Мануел Барозу - на Европейската комисия и Ханс-Герт Поьтеринг - на Европейския парламент=