С отпускането на средствата от ЕК за справяне с кризата след COVID-19 България за пръв път ще има възможността да модернизира икономиката си. В страната не се води истински политически диалог. Интересите на управляващите не съвпадат с интересите на гражданите. Това заяви евродепутатът Радан Кънев пред БиТиВи.

По-важно е да се изгради национална стратегия и обществото да предложи контрола, по който ще се разпределят отпуснатите средства. За България това са около 30 млрд. лв., обясни Кънев.

Според Кънев в Европа, а и у нас, има съмнения относно това дали тези пари ще бъдат разпределени сред данъкоплатците, които реално се нуждаят от тях или ще бъдат използвани за други цели.

Истинските, успешните реформи, имат нужда от финансиране. Те имат нужда от "гориво". И за първи път в българската история, повярвайте ми от Освобождението, България разполага с такава възможност. В един 3-4-годишен период да извърши промени, които да засегнат поколения български граждани, така че да изоставим манталитета на социален икономически опашкар, коментира Кънев. 

Има грешно разбиране, че ЕК ще раздава пари на държавите от ЕС според Горанов

Има грешно разбиране, че ЕК ще раздава пари на държавите от ЕС според Горанов

По думите му сега не е моментът да се говори за демокрация