Искрената вяра и родолюбие са най-светлият труд за България. Това заяви президентът Румен Радев, след като взе участие в ритуала по полагане на основния темелен камък на храма "Св. Пимен Зографски" в столичния кв."Изгрев".

Той обясни, че съзиждането на нов храм е празник за всички вярващи и светъл духовен знак към обществото ни. Полагането на основите на храма днес укрепва вярата ни, която дава силен израз и опора на нашето самосъзнание и самочувствие като народ, подчерта Радев.

Снимка 507220

Източник: БГНЕС

Той изказа своята благодарност към Българската православна църква, софийската община и районните администрации за полагането на огромното дело, защото това е пример за така необходимата ни приемственост в администрацията ни.

Снимка 507223

Източник: БГНЕС

Нека днес си спомним за нашата родова памет, защото преди четири столетия Свети Пимен Зографски възстановява множество културни огнища, строи и ремонтира стотици църкви и манастири, някои от тях лично иконографиства и този негов страстен подвиг поставя началото на духовното Българско възраждане, обясни държавният глава.

Столичния кмет Йорданка Фандъкова заяви, че живеем в трудно време и хората имат нужда от опора. Бог ни учи на добро, Бог ни учи и са си помагаме, обясни тя и допълни, че програмата за изграждането и възстановяването е важна.

Снимка 507224

Източник: БГНЕС

Общо пет храма в различни райони на София са изградени, довършва се изграждането на храм в "Дружба" проектира се и изграждането на храм в "Люлин".

"Имаме нужда от вяра и нека Бог ни дава сили и здраве. Нека да бъдем обединени и да си помагаме", настоя Фандъкова, която вярва, че въпреки трудните времена няма да спира строителството на храмове.