Президентът Румен Радев смята, че кабинетът на Бойко Борисов не може да се справи с пандемията. Ако има нещо по-тревожно от самия вирус, това е демонстрираната невъзможност на българското правителство да се справи с пандемията. Това заяви държавният глава в коментар пред журналисти.

Докато хората обикалят болниците с надеждата да бъдат прегледани, да бъдат приети, този, който изгони българските лекари и медицински сестри от България, пак ни обеща, че ще ни спасява, подчерта той.

Румен Радев призова хората да спазват мерките, да пазят себе си и своите близки, да укрепват имунитета си и да не разчитат на телевизионни спасители. Държавният глава настоя народът да подкрепя медиците.

Не може правителство, чиято единствена цел е собственото оцеляване, да води страната през кризата, смята Румен Радев. Именно заради това е искал многократно оставката му. Беше пропуснато ценно време, за да се направи необходимата подготовка, а сега виждаме панически действия, категоричен бе президентът. Докато правителството се разхождаше по всевъзможни магистрали, багери и кравеферми, беше изпуснато важно време за много отговори действия, подчерта президентът, поясни Радев.

Карантината на президента Румен Радев, който бе изолиран заради контакт с човек с положителен тест, е изтекла снощи.