Висока оценка за работата на служебното правителство постави държавният глава Румен Радев, съобщиха от администрацията на президентството.

"Работихте за каузата България и затова постигнахте тези резултати, които несъмнено ще бъдат оценени високо", заяви президентът Румен Радев на срещата си с премиера проф. Огнян Герджиков и министрите от служебното правителство. Тя бе в Гербовата зала на "Дондуков" 2.

Държавният глава получи от служебния премиер отчета за работата на служебния кабинет. "Това, което се съдържа в папките доказва, че сте направили добрия избор", заяви проф. Огнян Герджиков.

"Основните приоритети, с които започнахте своя кратък мандат, са изпълнени по най-добрия начин", категоричен беше президентът Румен Радев. Според него служебният кабинет е доказал, че е възможно в България да се провеждат честни избори, в които изборните манипулации и купуването на гласове да бъдат сведени до минимум.

"Наваксано е изоставането по подготовката на Българското председателство на Съвета на ЕС", припомни още той и изрази надеждата си, че философията на приемственост ще бележи предаването на изпълнителната власт към следващото правителство.

"Сигурен съм, че предложенията на служебното правителство ще бъдат приети от вашите наследници, защото това е пътят за развитие на България", категоричен беше държавният глава.

Президентът Румен Радев благодари на премиера проф. Огнян Герджиков и на служебните министри за проявената отговорност и отдаденост. Той им пожела да работят с мисъл за България и в следващите етапи от професионално си развитие.