Съставът на бъдещото служебно правителство, което ще назначи новият президент Румен Радев, ще бъде определящ за онова, което можем да очакваме от новия президент, защото Радев все още се лута в изграждането на собствен политически образ.

Това коментира социологът от "Маркет линкс" Добромир Живков пред БНР.

"Все още г-н Радев не може да покаже пред българските граждани, че е самостоятелен политически субект, че е самостоятелен политически играч. Той все още се лута да изгради собствения си образ, което виждахме в отделни негови изказвания веднага след изборите, и това, което в момента сякаш се усеща като все по-силна прегръдка на БСП спрямо г-н Радев", анализира социологът.

Живков прогнозира смесен състав на бъдещия служебен кабинет, който, по думите му, няма да е твърде политизиран и в него ще бъдат включени някои политически лица, но ще има по-силен превес на експертността.

Последните данни показват изравняване на силите между ГЕРБ и БСП и това е тенденция, която наблюдаваме от периода около президентските избори, допълни Добромир Живков, според когото обаче трябва да се отчете, че мажоритарният елемент и протестният вот на президентските избори са били много силни и резултатът на БСП към момента може реално да не е такъв, какъвто се декларира и това изравняване и преливане обратно към БСП може да не е достатъчно за излизането ѝ като първа политическа сила.