След тежкия крах на парламентарните избори настъпва моментът за радикална реформа на БСП, която се нуждае от пълно обновление и от необходимостта да се обърне към хората с политика, основана на европейските социални ценности.

За това настояват в отворено писмо до съмишленици и симпатизанти ръководителите на около 20 организации на БСП в община Велико Търново, цитирани от БТА.

Текстът на писмото бе огласен на импровизирана среща пред паметника на Димитър Благоев и Никола Габровски в парка "Първа социалистическа сбирка", където преди 118 години е положено началото на организираното социалистическо движение в България.

Според писмото местните социалисти свалят политическото доверие от ръководствата на областното и на общинското ръководство на БСП, които били отговорни за загубата на "Коалиция за България" в 4-ти Великотърновски МИР.

"Настояваме за избор на нови ръководни органи след пълен отчетно-изборен цикъл на общинските партийни организации и подробен анализ на дейността на досегашното ръководство", се посочва още в писмото.

По този повод председателят на общинската и на областната организация на БСП Мариана Бояджиева - ръководител и на областния предизборен щаб на "Коалиция за България" във Велико Търново, коментира за БТА, че не е запозната с писмото, но решения по поставените в него въпроси ще бъдат разгледани след заседанието на Националния партиен съвет в края на тази седмица.

Подробен анализ и отчет на кампанията във Великотърновския регион ще бъде обсъден на пленум на общинското ръководство на БСП през следващата седмица, добави Бояджиев