Рафинерията в Бургас ще работи. Ние като държава сме дали много, за да я има. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Стара Загора.

Ако ПП/ДБ не дойдат в парламента в петък, ще отложим ветото на президента върху Закона за енергетиката за друг ден. Озадачаващо е да не разгледаме ветото заради Лукойл. Да отхвърлим ветото ще е общ успех, подчерта бившият премиер.

Той посочи, че ден по-рано е проведена среща с премиера Николай Денков, Делян Пеевски, Кирил Петков и Атанас Атанасов. По думите на Борисов е постигнато съгласие между некоалиционните партньори за преодоляването на ветото.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че има и съгласие по темата складовата база на Лукойл да бъде предоставена и на другите фирми вносители на горива.

Борисов бе категоричен, че няма да бъде внасяно искане за отмяна на дерогацията за внос на руски петрол, докато не стане ясно дали Лукойл ще си плати данъците. Той изтъкна, че премиера Денков му е дал уверение, че Лукойл ще плати над 500 млн. лв.

Борисов недоумява защо ПП/ДБ считат, че свикването на извънредно заседание в петък, последния ден на предизборната кампания, ще им навреди на имиджа предизборно. Той не разбира какъв е страха от Лукойл.

Делян Добрев обвини кабинета, че е на хранилка в "Лукойл"

Делян Добрев обвини кабинета, че е на хранилка в "Лукойл"

Ако не се отхвърли ветото върху Закона за енергетиката, се подаряват 3 млн. лв. на "Лукойл"