"Лукойл Нефтохим Бургас" АД уверява, че плаща всички предвидени от закона данъци в установените срокове и изцяло изпълнява задълженията си към бюджета на Република България. В съобщение от пресцентъра на дружеството се заявява, че в тази връзка в национален ефир са прозвучали измислени твърдения на отделни политици,

От рафинерията посочват, че са изплатили изцяло дължимия корпоративен данък и временна солидарна вноска за 2022 г., като продължават да плащат авансово двата вида задължения за 2023 г. съгласно българското законодателство.

От дружеството допълват, че е установено добро оперативно взаимодействие със звената на Националната агенция за приходите (НАП) и Агенция "Митници".

Кирил Петков: Вървим по закон и без закани и стресове на пазара на горива

Кирил Петков: Вървим по закон и без закани и стресове на пазара на горива

Преодоляването на ветото върху промените в Закона за енергетиката е принципно важно, но няма връзка с горивата

От "Лукойл Нефтохим Бургас" са категорични, че всички законно дължими плащания се извършват в срок, а твърдения за обратното не отговарят на истината и накърняват доброто име на дружеството. То заявява още, че си запазва правото да защитава интересите и деловата си репутация с всички достъпни средства.

Припомняме, след като в събота последователно от ГЕРБ и от ДПС заявиха, че ще внесат предложение да се прекрати моментално дерогацията при внос на руски петрол, вчера на брифинг на депутата от ГЕРБ Делян Добрев, съпредседателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски и председателя на бюджетната комисия Йордан Цонев беше обявено, че от "Лукойл" се съгласили да си платят данъците - над 500 млн. лева. По късно през деня синдикатите в "Лукойл Нефтохим Бургас" заявиха, че рафинерията е платила всички дължими суми към държавата. 

ПП/ДБ против да се работи на коляно за "Лукойл"

ПП/ДБ против да се работи на коляно за "Лукойл"

Нищо не налага извънредно заседание и то преди текстовете да са готови