Заместник-министърът на вътрешните работи Павлин Димитров заяви в ефира на „Нова телевизия", че силовото ведомство не води война със синдикатите на полицаите. "Нека да не забравяме, че в МВР има 5 синдикални организации, а това е позицията на една", припомни Димитров.

Той заяви, че има трудности в работата с отделните организации и би било по-добре ако броят им се намали до „една-две". Според зам.-министъра исканията на полицаите са ултимативни - сега и веднага, което няма как да се случи. Поставените проблеми съществуват, но не са приоритетни за момента според финансовите възможности, категоричен бе Павлин Димитров.

Той не отрече, че има трудности, на повечето места липсва екипировка, защото финансовите ресурси са недостатъчни. Относно кубинките и униформите, Димитров се похвали, че са направени най-добрите кубинки, които са произвеждани в МВР и един по-съвременен модел на униформа за полицаите

Той отрече да е истина, че някои служители зареждат служебните автомобили с лични средства. Но от друга страна, добави, че служителите на МВР заслужават по-добри условия на работа.

Запитан как вижда изхода от протестите на полицаите, които дори бяха подкрепени и от румънските синдикати, Димитров смята, че синдикатите имат правомощия по закон, но те са длъжни да бъдат коректив относно трудовите и социалните си права - те не трябва да се наместват в управлението на МВР, което системно правят.

"Министърът на вътрешните работи даде достатъчно информация. Аз не бих се ангажирал да коментирам този въпрос", заяви Павлин Димитров относно евентуален атентат срещу премиера Бойко Борисов.