Политиката е низ от компромиси, а на страната ни е нужно управление с пълен 4-годишен мандат. Това заяви минути след като слезе от поста на председател на Народното събрание Вежди Рашидов от ГЕРБ.

"Всичко е възможно - ако вървим да спасяваме българската държава - дошло е време на националното спасение, да се правят компромиси. Когато правиш политика, това са низ от компромиси. На България е нужен един пълен мандат от 4 години. Поезия на коляно се прави, но не и политика", каза той.

Нито да, нито не - така отговори Рашидов на питане възможно ли е според него редовно правителство в рамките на настоящото Народно събрание.

"Трудно я виждам (евентуална властова конфигурация), затова и бягам от отговор, защото нямам такъв. Конфигурацията е същата, поведението близко."

"Най-важните закони не се приемат с едно преспиване - законът за бюджета, за съдебната реформа, за корупцията. Тези закони са гръбнакът на държавата, в 12 без 5 такъв закон не се подава. Оттук нататък договорките, слава Богу, на тези години не участвам в договорки", добави доайенът на парламента.

Росен Желязков стана председател на НС със 136 гласа

Росен Желязков стана председател на НС със 136 гласа

Възраждане, ДПС и БСП се въздържаха