Председателят на Комисията по култура в НС и депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов коментира пред БНТ вярата си, че Борисов е разумен като Доган и не изключва в даден момент премиерът да се оттегли като официален лидер на ГЕРБ.

"Чувам го напоследък хвърля едни хубави изречения - път на младостта, явно той е разумен човек, ще намери границата, за да може като Доган в един момент - да има влиянието, но да може по един елегантен начин да подготвя кадри", обясни Рашидов.

"Аз мисля, че е достатъчно умен и разбира, че има смяна на поколенията", добави той на въпрос, дали Борисов може да се оттегли след трети мандат.

Рашидов обясни, че Доган се е отдръпнал навреме и е оставил едни по-млади хора да въртят колелото, но без да го изпуска, защото все пак то е негово. "Смятам, че той е разумен и ще влезе в тази схема", допълни депутатът от ГЕРБ.

Бойко е уникален случай и ще остане в историята. Лично аз го познавам от много години, той порасна много бързо, стана голям политик и държавник, коментира Рашидов.

Цветанов прави НПО за анализи и прогнози

Цветанов прави НПО за анализи и прогнози

Готов е за сравнението как ГЕРБ се справя на избори преди и след него

Според него, премиерът има природен талант да работи на една вълна с хората и затова е така обичан. Хората го разбират, на една вълна са. Наблюдавал съм го в уникални ситуации, не искам да го хваля, но той е историческа личност.

Относно Цветан Цветанов, Рашидов обясни, че трябвало малко да спре с апартаментите. Незаменими хора няма, имал съм проблеми с Цветанов, не сме си говорили с години, когато бях министър.

"Партията е на премиера Борисов, той я изгради и той е лидерът. Все едно чирак да вземе решение, а хората понякога с любов се женят и в един момент се разделят. Така е в семейството и партията е семейство", обясни той.

"Цветанов бе организиран човек, не може до вчера да го е имало и всички да са сервилни, а днес все едно не съществува. Не бих се месил в партията, но не мога ли да стисна ръката на човек, с когото сме работили години", коментира Рашидов.

Борисов разсъждава като монарх

Борисов разсъждава като монарх

Днес, във времена, когато естествените народни водачи, старите вождове и жреци, бароните, главатарите са се превърнали в параноични чиновници, които гледат само как да спазват сложните правила на играта, за да не изпаднат от софрата, тогава обикновените хора сякаш все повече предпочитат монархическото мислене, макар и наметнато с републиканско-демократичен плащ.