Аз и да има нещо, което е разпредено на органите на МВР няма да го кажа, защото случаят се разследва. Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков в ресорната парламентарна комисия за въоръжения грабеж на бул. "Ломско шосе" в столицата.

"Преди да дойда тук, в Комисията по вътрешна сигурност и обществен, имаше оглед и МВР ще извърши каквото трябва. Ако установим и задържим лицата, тогава бихме могли да кажем, че случаят е решен успешно", уточни Рашков.

За недоволството на синдикатите от реформата на МВР, Рашков отбеляза, че днес изтича срока, в който синдикатите, на които било връчен екземпляр от идеите за промени в Закона на МВР да направят предложения. До идването ми тук нямаме писмени предложения от страна на синдикатите. Въпросът е, че има съгласие от по-голяма част от служителите на пожарната да се направи реформата в МВР, изтъкна силовият министър.

Според него това е един добър проект и ако бъде реализиран, ще бъде много добре. Поведението на синдикатите е идентично както по проекта за промяна в Закона за МВР, както и по други проекти. Трябва да има във всяко нещо, включително и в тон на инициативата някакъв разговор, обясни Бойко Рашков.

Рашков има огромното желание да удвои заплатите на СФСМВР, но в момента нямало как да стане. Дори да намалим състава на МВР, пак няма да има средства за месечните възнаграждение на полицаите. Много се надяваме това да стане от ръководството на правителството, след като дойде време за актуализацията на бюджета, подчерта министърът.

МВР не мисли само за компютърните специалисти във ведомството, като на тях също трябвало да бъдат увеличени заплатите. Те били важни за Рашков заради дигитализацията, която могат да направят.

Въоръжени ограбиха двама мъже на бул. "Ломско шосе" в столицата

Въоръжени ограбиха двама мъже на бул. "Ломско шосе" в столицата

По непотвърдена информация нападателите са им взели близо 100 000 лв.