"Каквото сабя покаже в политически аспект." Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков пред БТВ за очакванията си от евентуалното му назначаване на нов шеф на Антикорупционната комисия.

Нека се задвижи процедурата, а не само да слушаме намерения за КПКОНПИ, настоя Рашков, който определи предлагания му шефски пост като предизвикателство.

За реформата в МВР, Рашков уточни, че тя е приключила на 98%. За 6 месеца са освободени около 2 хиляди души от МВР, заяви вътрешният министър в отговор на обвиненията, дошли от ИТН за това, че е възрастен и няма сили за истинска промяна.

Бойко Рашков няма информация Таки да е свързан с лабораторията на българо-турската граница, каквато информация се появява в медиите за схемата на ГКПП "Капитан Андреево".

Вътрешният министър се надява още в кратки срокове разследването за АМ "Хемус" да приключи. МРРБ не е направило нито една стъпка да сезира съда за инхаус договорите, сключени към момента, когато правителството е било управлявано от Бойко Борисов. Строителният пазар у нас е завзет от фирми, близки до предишната власт, посочи още Рашков.

Малък самолет нарушител от Унгария кацна у нас

Малък самолет нарушител от Унгария кацна у нас

Прелетял, съпровождан от изтребители, през Сърбия и Румъния

За мистериозния самолет, кацнал между Шумен и Търговище, Рашков заяви, че самолетът е доловен по пътя му от Литва, през Полша, Унгария, Румъния и България, която се оказала крайната му дестинация. Самолетът не се е подчинил на военновъздушните сили на унгарските власти и всичко е станало като на филм, коментира Рашков.

Има образувано досъдебно производство по случая. Рашков има информация, която ще се предостави на държавното обвинение. Нека изчакаме разследването и тогава да дадем достоверна информация, уточни министърът, който се въздържа да каже колко души са пътували в самолета. Има основание да се смята, че хората от мистериозния полет са извършили престъпление.

Рашков увери, че няма основание за притеснения.